Dzień dziecka 2021

![]() |
DARMOWA DOSTAWA od 49 zł |
To zbiór zwyczajów kulinarnych ludów mieszkających w Chinach, a często również w innych krajach wschodniej i południowo- wschodniej Azji.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
To dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zawiera przepisy sztuki kulinarnej Meksyku i okolic. Łączy tradycje tubylczych Indian i wpływów hiszpańskich konkwistadorów. Opiera się głównie na kukurydzy, roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zawiera przepisy narodowej kuchni Żydów, charakteryzujące się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności. Podział pokarmów na czyste (dozwolone) i nieczyste (zakazane) jest cechą kuchni żydowskiej i jest obecny we wszystkich jej odmianach. Podział ten oparty jest na Biblii, nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory) i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny